Българският баскетболист Александър Везенков сподели мнението си след победата на Сакраменто

...
Българският баскетболист Александър Везенков сподели мнението си след победата на Сакраменто
Коментари Харесай

Александър Везенков: Подкрепата на толкова много българи e невероятна, съотборниците ми реагираха с уау ,

Българският баскетболист Александър Везенков показа мнението си след победата на Сакраменто Кингс над Чикаго Булс като посетител със 123:115. Везенков бе очарован от огромната поддръжка, която получи от десетки българи, живеещи в Чикато.

Ето какво съобщи той пред Chicago.bg

" Контузен съм още. За страдание не можах да взема присъединяване в мача, въпреки че доста желаех, тъй като този дуел беше специфичен за мен. Подкрепата на толкоз доста българи e невероятна. Даже и гърци имаше доста, само че българите бяха доста повече. Дори съотборниците ми реагираха с " уау ", тъй като не бяха виждали толкоз огромна поддръжка. Много се веселя, благодаря на Дани Илич, тъй като оказа помощ за цялата организация и ми оказва помощ в целия престой в Сакраменто. Чикаго е доста прекрасен град, бяхме на гръцки ресторант, да си напомним по какъв начин беше в Гърция. Много се веселя.

Изостанахме, за жалост. 80-те и 90-те баскетболът беше вяра при нас, само че след това или изостанахме, или другите напреднаха. Не знам къде тъкмо е повода, само че изоставаме от най-важните възрасти - от 14 до 19 години. Там най-вече дърпат съседите от нас. Дори и от 16-годишни да кажа. Трябва да се откри за какво българският баскетбол сега не е даже и на приблизително равнище.

Тук всичко е по-различно - базите, равнището, гения. В Европа гледаме по-интензивни мачове, в които има повече тактичност и резултатите са с по-голяма значимост. Тук е повече шоу и повече красиви неща, до момента в който в Европа е повече за резултата и за успеха.

Опитвам се да се приспособявам. Америка е нещо доста друго и доста огромно. Не съм на 20, когато се адаптираш по-бързо. Съотборниците и фамилията са до мен, както и хора като Данчо, които ми оказват помощ в всекидневието. Много се веселя, че съм тук и се пробвам да преследвам фантазиите си и да спечелвам повече минути ". 
 Везенков не взе присъединяване при нова победа на Сакраменто
Везенков не взе присъединяване при нова победа на Сакраменто

„ Кралете “ надиграха Чикаго като гости
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР